فهرست مطالب

پژوهش در یادگیری آموزشگاهی و مجازی - سال یکم شماره 4 (بهار 1393)

نشریه پژوهش در یادگیری آموزشگاهی و مجازی
سال یکم شماره 4 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/16
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نرگس خاتون ذبیحی حصاری، مسعود غلامعلی لواسانی صفحات 9-17
    هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه بین باورهای هوشی، اهداف پیشرفت (رویکردی – عملکردی و تبحری) و خودکارآمدی است. پژوهش حاضر از نوع همبستگی می باشد. برای این منظور از بین جامعه دانشجویان کارشناسی دانشگاه پیام نور شهرستان تربت حیدریه (تعداد 4000 دانشجو)، تعداد 400 دانشجو در رشته های علوم پایه و علوم انسانی به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده ها شامل سه پرسش نامه باورهای هوشی دوپیرات و مارین، خرده مقیاس اهداف پیشرفت میدلتون و میگلی و پرسش نامه باورهای خودکارآمدی شوارزر و جروسالم بود. در پژوهش حاضر ضریب آلفای کرونباخ برای باورهای هوشی ذاتی، باور هوشی افزایشی، اهداف تبحری، اهداف رویکردی، عملکردی و خودکارآمدی به ترتیب برابر بود با 95/0، 97/0، 92/0، 70/0 و 93/0.
    داده ها با استفاده از روش تحلیل مسیر مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد که اثر علی مستقیم باورهای هوشی ذاتی روی اهداف پیشرفت عملکردی مثبت (12/3=t و 15/0-B=) و بر روی خودکارآمدی منفی (18/8-t= و 39/0-B=) و اثر علی اهداف پیشرفت رویکردی -عملکردی روی خودکارآمدی منفی (51/0-t= و02/0-B=) است. همچنین اثر علی مستقیم باورهای هوشی افزایشی روی اهداف پیشرفت تبحری (67/8 t=و40/0B=) و خودکارآمدی مثبت (84/7t= و 38/0 (B=و اثر علی اهداف پیشرفت تبحری روی خودکارآمدی (68/3 t=و 18/0B=) مثبت می باشد. حدود 15/0 از واریانس خودکارآمدی توسط باور هوشی ذاتی و اهداف عملکردی و 23/0 از واریانس آن توسط باورهای هوشی افزایشی و اهداف تبحری تبیین شده است. در کل نتایج نشان داد که باورهای هوشی افزایشی اثر مثبتی روی خودکارآمدی از طریق نقش واسطه ای اهداف پیشرفت تبحری دارد.
    کلیدواژگان: باورهای هوشی، اهداف پیشرفت، خودکارآمدی، باور هوشی ذاتی، باور هوشی افزایشی، اهداف پیشرفت تبحری، اهداف پیشرفت رویکردی، عملکردی
  • شیدا شریفی ساکی، محمدحسین فلاح، حسین زارع صفحات 18-28
    هدف این مطالعه، بررسی نقش خودکارآمدی ریاضی، خودپنداره ریاضی و ادراک از محیط کلاس بر پیشرفت تحصیلی با کنترل نقش جنسیت بود.
    روش پژوهش حاضر، غیرآزمایشی (همبستگی) بود. بدین منظور به روش نمونه گیری خوشه ای(مناطق، مدارس، کلاس، دانش آموزان) 400 نفر دانش آموز (178 پسر، 222 دختر) انتخاب شدند که به پرسش نامه محیط کلاس، خودکارآمدی ریاضی، و خودپنداره ریاضی پاسخ دادند.
    نتایج رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد که با کنترل نقش جنسیت در گام اول و ورود متغیرهای خودکارآمدی، خودپنداره ریاضی، و ادراک از محیط کلاس در گام دوم پیشرفت تحصیلی قابل پیش بینی است؛ همچنین در گام دوم با ورود متغیرهای خودکارآمدی و خودپنداره ریاضی، ادراک از محیط کلاس غیرمعنی دار شد که نشان داد خودکارآمدی و خودپنداره نقش واسطه ای بین ادراک از محیط کلاس و پیشرفت تحصیلی دارند.
    از آنجا که باور خودکارآمدی بر گزینش اهداف چالش آور، میزان تلاش و کوشش در انجام وظایف، میزان استقامت و پشتکاری در رویارویی با مشکلات و میزان تحمل فشارها اثر می گذارد و خودپنداره ریاضی از طریق واکنش های هیجانی و رفتاری درباره ارزش ریاضیات و شیوه های تفکر ریاضی، اطمینان و انگیزه برای یادگیری ریاضیات را موجب می شود و در نتیجه پیشرفت ریاضی افزایش می یابد. این در حالی است که خودپنداره و خودکارآمدی از ادراک از محیط کلاس تاثیر می پذیرند.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی ریاضی، خودپنداره ریاضی، ادراک از ساختار کلاس، پیشرفت ریاضی
  • احمد زندوانیان نایینی، مهدی رحیمی، فروغ پورطاهری صفحات 29-41
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه رویکردهای یادگیری دانشجویان (شامل سه رویکرد سطحی، عمیق و استراتژیک) با عملکرد تحصیلی کیفی (شامل ابعاد خودکارآمدی، برنامه ریزی، تاثیرات هیجانی، فقدان کنترل پیامد و انگیزش) و کمی بود. شرکت کنندگان پژوهش 414 دانشجوی دوره کارشناسی (256 دختر و 158 پسر) دانشگاه یزد بودند که به روش تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. برای سنجش رویکردهای یادگیری از پرسش نامه رویکردهای یادگیری برای دانشجویان (ASSIST) و برای سنجش عملکرد تحصیلی کیفی از پرسش نامه عملکرد تحصیلی کیفی (EPT) استفاده شد. سنجش پایایی به روش آلفای کرونباخ، پایایی مطلوبی را برای مقیاس ها گزارش کرد. عملکرد تحصیلی کمی بر اساس معدل ترم و معدل کل دانشجویان بررسی شد. نتایج تحلیل رگرسیون در حوزه عملکرد تحصیلی کیفی نشان داد که رویکرد عمیق و استراتژیک پیش بینی کننده مثبت و رویکرد سطحی پیش بینی کننده منفی نمره کل عملکرد کیفی تحصیلی است. به علاوه، از میان مولفه های عملکرد کیفی، خودکارآمدی و انگیزش توسط رویکرد عمیق به صورت مثبت پیش بینی می شوند و رویکردهای استراتژیک و سطحی نیز پیش بینی کننده هر پنج مولفه هستند. نتیجه دیگر این که رویکرد عمیق پیش بینی کننده عملکرد تحصیلی کمی نمی باشد، لکن رویکرد استراتژیک به صورت مثبت و رویکرد سطحی به صورت منفی معدل ترم و کل دانشجویان را تبیین می کنند. نتایج پژوهش حاضر ضرورت بازشناسی نقش رویکردهای یادگیری را در کیفیت عملکرد تحصیلی دانشجویان باز می نماید.
    کلیدواژگان: رویکردهای یادگیری، عملکرد تحصیلی کیفی، عملکرد تحصیلی کمی
  • سعید مظلومیان، احمد رستگار، محمدحسن صیف، رضا قربان جهرمی صفحات 42-54
    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه باورهای انگیزشی (ارزش تکلیف، خودکارآمدی تحصیلی و اهداف پیشرفت) و درگیری شناختی در رابطه بین پیشرفت تحصیلی قبلی و پیشرفت تحصیلی فعلی دانشجویان است.
    برای این منظور 473 نفر (305 دختر و 168 پسر) از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور استان فارس در سال تحصیلی 90-89 با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و به پرسش -نامه های خودگزارشی متشکل از خرده مقیاس های ارزش تکلیف، خودکارآمدی تحصیلی، اهداف پیشرفت، و راهبردهای یادگیری پاسخ دادند. از معدل تحصیلی پایان ترم دانشجویان به عنوان شاخص پیشرفت تحصیلی فعلی و از معدل تحصیلی ترم قبل آنان به عنوان شاخص عملکرد تحصیلی قبلی استفاده شد.
    نتایج پژوهش نشان داد که ارزش تکلیف، خودکارآمدی تحصیلی و اهداف پیشرفت از طریق واسطه گری راهبردهای یادگیری سطحی و عمیق بر پیشرفت تحصیلی ریاضی اثر غیرمستقیم دارند؛ به علاوه پیشرفت تحصیلی قبلی نیز هم دارای اثر مستقیم و هم غیرمستقیم بر پیشرفت تحصیلی ریاضی بود. در بخش بحث و نتیجه گیری یافته های به دست آمده را به تفصیل بیان خواهیم کرد.
    کلیدواژگان: باورهای انگیزشی، ارزش تکلیف، خودکارآمدی تحصیلی، اهداف پیشرفت، درگیری شناختی، پیشرفت تحصیلی
  • خدیجه نورانی، محمدرضا سرمدی، عیسی ابراهیم زاده صفحات 55-68
    فلسفه پساساختارگرایی به عنوان فلسفه حاکم بر جوامع غربی با ارائه مبانی فلسفی و معرفت شناسی نوین در گسترش روزافزون استفاده از فنآوری اطلاعات و ارتباطات و شبکه ای در آموزش مجازی می تواند تاثیر گذار باشد. مقاله حاضر ضمن معرفی مختصر معرفت شناسی مکتب پساساختارگرایی به عنوان زمینه رشد ایده ساختارشکنی درصدد است با سه برداشت ضمنی از این ایده فلسفی، کاربرد آن را در آموزش مجازی تشریح نماید. برداشت اول، اینکه ساختارشکنی بر پرسشگری تاکید دارد که متضمن نوعی از تعامل است، البته تعاملی که فرد نه با دیگران بلکه با خویشتن دارد، برداشت دوم بر نوعی از خوانش متن تاکید می کند که پیامد آن امکان وجود قرائت ها یا تفسیرهای چندگانه از متن/محتوا توسط یادگیرنده می باشد. این امر با وجود عنصری به نام فرا متن در فضای مجازی تشدید می شود به طوری که تفسیر های چند بعدی جایگزین تفسیر های تک بعدی می شود. برداشت سوم براساس، تاکید دریدا بر نوشتار است، بر اساس آن یادگیرنده در آموزش مجازی می تواند با استفاده از ارتباط نوشتاری (متن) نقطه نظرات خود را به صورت نوشتار منعکس نماید. در نتیجه بار دیگر نوشتن از منزلت خاصی در تعلیم و تربیت برخوردار می گردد.
    کلیدواژگان: پساساختارگرایی، ساختارشکنی، آموزش مجازی، دریدا
  • سمیه داوودی صفحات 69-76
    هدف پژوهش حاضر، تعیین رابطه خودکارآمدی تحصیلی و پیشرفت تحصیلی با تاکید برنقش واسطه ای متغیرهای درگیری شناختی، درگیری انگیزشی و رفتاری دانشجویان زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس می باشد. برای این منظور با استفاده از فرمول کرجسی و مورگان و به روش تصادفی ساده، تعداد 230 از دانشجویان انتخاب شدند. پس از تحلیل پرسش نامه، نتایج نشان داد که مدل با داده های این پژوهش، برازش مناسبی دارد و تاثیر مستقیم خودکارآمدی تحصیلی، درگیری عاطفی، درگیری شناختی و درگیری رفتاری بر پیشرفت تحصیلی تایید شد. متغیر درگیری شناختی، نسبت به سایر متغیرهای بررسی شده در مدل، بیشترین اثر مستقیم را بر پیشرفت تحصیلی دارد. همچنین متغیر خودکارآمدی تحصیلی علاوه بر اثر مستقیم، از طریق متغیرهای واسطه ای درگیری عاطفی، درگیری شناختی و درگیری رفتاری، بر پیشرفت تحصیلی اثر غیرمستقیم دارد.
    علاوه این نتایج نشان داد که، ضرایب مسیر در مدل دانشجویان دختر (خودکارآمدی تحصیلی، درگیری شناختی، انگیزشی و رفتاری با پیشرفت تحصیلی)؛ از لحاظ آماری معنی دارتر از ضرایب مسیر مدل دانشجویان پسر است اما در سایر ضرایب مسیر بین مدل دانشجویان زبان انگلیسی دختر و پسر، تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی تحصیلی، درگیری شناختی، درگیری انگیزشی، درگیری رفتاری، پیشرفت تحصیلی
  • سعید رضایی، غلامعلی افروز، سعید حسن زاده، الهه حجازی، سید کمال خرازی صفحات 77-84
    آسیب جدی در شناخت اجتماعی و مشکلات هیجانی به عنوان ویژگی های آشکار افراد اتیستیک بویژه اتیستیک با عملکرد بالا، محسوب می شوند. نقایص شناختی-اجتماعی؛ مجموع مشکلاتی در درک حالات و عواطف خود و دیگری است و نقص در کارکرد اجتماعی؛ مشکل در شروع، ایجاد، حفظ و توسعه روابط اجتماعی مثبت و سازنده است و به عبارتی، نقص در تعامل با دیگران است. چنین نقایصی در طی دوران کودکی ظهور و تا بزرگ سالی می مانند. تحقیق حاضر با هدف طراحی آموزش برنامه شناخت اجتماعی، به منظور بهبود و افزایش مهارت های تشخیص، تفسیر و ابراز حالات های هیجانی کودکان اتیستیک با عملکرد بالا انجام شده است.
    تحقیق حاضر از نوع مطالعات آزمایشی، با سری های زمانی همراه با گروه کنترل است. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه دانش آموزان با اختلالات طیف اتیسم، در مدارس ویژه اتیسم شهر تهران است. مشارکت کنندگان به عنوان آزمودنی های این تحقیق، بعد از غربالگری اولیه با استفاده از مقیاس گیلیام، در آزمون تفکیک اتیسم عملکرد بالا از سایر طیف ها، شرکت کردند و بعد از کسب نمره قابل قبول، به عنوان جامعه هدف، تعیین شدند. تعداد 14 دانش آموز (پسر) اتیستیک با عملکرد بالا، که دارای ملاک های ورود به آزمایش بودند، به صورت نمونه در دسترس انتخاب شدند و سپس از بین آن ها، تعداد هفت نفر در گروه آزمایش و هفت نفر دیگر در گروه کنترل، به طور تصادفی جایگزین شدند. برنامه آموزش شناخت اجتماعی با محتوای مهارت های هیجان خوانی، به عنوان برنامه مداخله ای، در 14 جلسه آموزشی، به مدت دو و نیم ساعت، در کلینیک روان شناسی دانشگاه تهران، برای گروه آزمایش، اجرا شد. از آزمون بازشناسی هیجانات بارون و کوهن، به منظور بررسی توانایی تشخیص، تفسیر و ابراز حالات هیجانی مشارکت کنندگان استفاده شد.
    نتایج حاصل از اجرای برنامه آموزشی، با استفاده از آزمون های پیشرفته آماری، تحلیل واریانس و اندازه گیری مکرر تحلیل شدند. هر سه فرضیه این پژوهش، در سطح آلفای 001/0 یا (1%p یافته های حاصل نشان دادند که برنامه آموزش شناخت اجتماعی (SCT-A)، موجب بهبود و افزایش توانایی تشخیص، تفسیر و ابراز حالات هیجانی مشارکت کنندگان در گروه آزمایش شد. اما این بهبودی در مشارکت کنندگان گروه کنترل که مداخله را دریافت نکرده بودند، دیده نشد. در مجموع یافته های حاصل نشان داد که برنامه آموزش شناخت اجتماعی، می تواند به عنوان یک راهبرد درمانی-مداخله ای اثربخش برای بهبود مهارت های هیجانی افراد اتیستیک با عملکرد بالا، که نقش بسیار مهمی در ارتباطات و تعاملات اجتماعی دارند، به کار برده شود.
    کلیدواژگان: شناخت اجتماعی، مهارت های هیجانی، کودکان اتیستیک با عملکرد بالا
|
  • Narges Khaton Zabihi Hesari, Masoud Gholamali Lavasani Pages 9-17
    The present study investigated the relationship between implicit theory of intelligence، self-efficacy and achievement goals (mastery achievement and Performance- Approach achievement goals). this study is a correlation study. For this purpose from college student of Torbat Heidariye Payame Noor University (N=4000) 400 college students who were studying in humane and basic science were chosen by multistage cluster sampling. Three questionnaires were used: intelligence beliefs questionnaire، achievement goals scale and self-efficacy beliefs questionnaire. In the current study we obtained a reliability estimate (Cronbach’s α) of 0/95، 0. 97، 0/92، 0/70 and 0/93 orderly for entity beliefs of intelligence، incremental beliefs of intelligence، mastery achievement goals، Performance achievement goals and self-efficacy. The data was been analyzed by using path analysis. The results showed that straight causal effect of entity beliefs of intelligence on performance achievement goals was positive and on self-efficacy beliefs was negative، straight causal effect of performance achievement goals on self-efficacy was negative. also straight causal effect of incremental beliefs of intelligence on mastery achievement goals and self-efficacy beliefs was positive، additionally causal effect of mastery achievement goals on self-efficacy was positive. The result also demonstrated that about 0/15 of self-efficacy beliefs variance has been interpreted by entity beliefs of intelligence and performance achievement goals and about 0/23 of its variance has been interpreted by incre-mental beliefs of intelligence and mastery achievement goals. In general، data suggested that incremental beliefs of intelligence have a positive influence on self-efficacy beliefs through the mediating role of mastery achievement goals.
    Keywords: intelligence beliefs, achievement goals, Self, efficacy, entity beliefs of intelligence, incremental beliefs of intelligence, mastery achievement goals, Performance, approach achievement goals
  • Sheida Sharifi Saki, Mohammad Hosein Fallah, Hosein Zare Pages 18-28
    The current study is aimed at conducting Role of mathematical، self- efficacy، and mathematical- self concept and the perceived classroom Environmental mathematical achievement with controlling the Gender Role. The research method was non-experimen-tal (correlation). For this purpose، 400 students (222 male and 178female) as respondents from 3rd grade of high school by means of cluster sampling technique (educational regions، high schools، classrooms، and student) and they answered the questions derived from WIHIC questionnaire، mathematical self-efficacy inventory، and mathematical Self-concept Description Questionnaire. The results of hierarchical regression showed that with Controlling the Gender Role in the first step and entering variables of mathematical، self- efficacy، and mathematical- self concept and the perceived classroom Environment in the second step، education achievement is predictable; also، in second step with entering mathematics self-efficiency and self-concept variables، perceiving classroom environment became meaningless that showed self-efficiency and self-concept have interface role between classroom environment and education achievement. Since self-efficiency belief effects on selecting challengeable purposes، amount of effort in doing duties، amount of resistance and endeavor in confronting with problems and amount of bearing pressures، mathematic self-concept leads to confidence and motivation in mathematic learning via excitement and behavioral responses about mathematics value and methods of mathematic thinking and therefore mathematics achievement increases. However، self-concept and self-efficiency are influenced about classroom environment.
    Keywords: Mathematics Achievement, mathematical self, efficacy, Mathematical Self, concept, Perceived Classroom Climate, students
  • Ahmad Zandavanian Naeeni, Mehdi Rahimi, Forogh Poortaheri Pages 29-41
    The aim of present study was to investigate the relationship between learning approaches (deep، surface and strategic approaches) with qualitative academic performance (self-efficacy، planning، motivation، emotional effects and lack of output control) and quantitative academic performance. The participants were 414 bachelor students of Yazd University (256 girls and 158 boys) whom were selected randomly. The instruments of study were Approaches and Study Skills Inventory for Students and Educational Performance Test. Cronbach alpha coefficients reported acceptable reliability of the measures. The average of total score of students was used to examine the quantitative academic performance. In data analysis، multiple regression analysis was used to study the relationship between variables. The result of regression analysis showed that deep and strategic learning approaches positively and surface approach negatively predicts total score of qualitative performance. Furthermore، all five components were predicted significantly by surface and strategic approaches to learning. Self-efficacy and motivation were predicted by deep approaches too. Another result is that deep approaches were not predictor of quantitative academic performance، but strategic approach in a positive way and surface approach in a negative way predicted the term average and total average of students. The results of this study demonstrate the importance of approaches to learning in quality of students'' academic performance.
    Keywords: learning Approaches, qualitative academic performance, quantitative academic performance
  • Saeid Mazlomian, Ahmad Rastegar, Mohammad Hasan Seif, Reza Ghorban Jahromi Pages 42-54
    The present study aimed at investigating the mediating role of motivational beliefs (i. e.، task value، academic self-efficacy، and achievement goals) and cognitive engagement in the relationship between previous and current academic achievement. To do so، 473 (305 female and 168 male) undergraduate students from Fars Province Payame Noor University were chosen through multi-stage cluster sampling and completed a self-report questionnaire consisted of task value، academic self-efficacy، achievement goals، and learning strategies. The students'' final academic GPA was used as indicator of current academic achievement and their GPA in the last semester was used as indicator of previous academic achievement. The results generally indicated that task value، academic self-efficacy، and achiev-ement goals have indirect effect on mathematics achievement through the mediatory role of superficial and deep learning strategies. Moreover، students’ previous academic achievement had both direct and indirect effect on mathematics achievement. In discussion and result sector، we will talk about findings in more detail.
    Keywords: motivational beliefs, task value, Academic self, efficacy, achievement goals, cognitive engagement, academic achievement
  • Khadijeh Nourani, Mohammadreza Sarmadi, Eisa Ebrahimzade Pages 55-68
    Poststructuralist philosophy as the governing philosophy of Western societies provide the philosophical foundations of modern episteme-ology the increasing use of information and communication network which can be influential in E-Learning. This paper is a brief introduction to the post-structuralism episteme-ology seeks to deconstruct the idea with three philosophical implications used to describe E-learning. First impression، the inquiry focuses on the deconstruction involves some kind of interaction، interactive course that person is not with others but with self. Second impression on a possible consequence of reading the text emphasizes that multiple readings or interpretations of the text/ content by learner. This element is called when the text is magnified virtual space that can be interpreted as multidimensional replacement with one-dimensional interpretation. The third concept، Derrida''s emphasis is on the Writing، based on e-learning. The learners can be use in written communication (text) document to reflect their views. So once again، It is proved that writing is of special status in education.
    Keywords: post_structuralism_deconstru_ction_virtual education_Derrida Implications of Derrida's deconstruction idea of​​ e Learning
  • Somayeh Davodi Pages 69-76
    The objective of this study was determining the relationship between academic self-efficacy and academic achievement emphasizing the mediator role of cognitive، motivational and behavioral engagement of students in Islamic Azad University - Bandar Abbas branch. For this purpose، Krejcie and Morgan (1970) ’s formula used، and 230 students selected used simple random sampling. After analyzing the collected questionnaires، results indicated that research model has a good fitness and the direct effects of academic self-efficacy، cognitive، motivational and behavioral engagement on academic achievement were significant. Compared to other variables، cognitive engagement exerted the most significant effect on academic achievement. Academic self-efficacy had a direct effect on academic achievement and also exerted an indirect effect on academic achievement through cognitive، motivational and behavioral engagement. Results also indicated that path coefficients in girl`s model (academic self-efficacy، cognitive، motivational and behavioral engagement and academic achievement) are more significant than those of boy`s model but، there was no significant difference between all the other path coefficients.
    Keywords: Academic self, efficacy, cognitive engagement, Motivational engagement, Behavioral engagement, academic achievement
  • Saeid Rezaei, Gholamali Afroz, Saeid Hasanzade, Elahe Hajazi, Seyd Kamal Kharazi Pages 77-84
    Social cognition impairment and emotional problems are explicit characteristics of people with autism disorder and especially high functional autistic. Social-cognitive impairments are a grope of problems in interpreting of self and others emotion، social function، problem in making and developing of adapted and appreciated social relations. The objectives of this research include development of social cognition training program and its effectiveness for emotional skills (Reading، Interpreting، expressing) of High- Functional Autistic Children. This research was an experimental research in which students who got more than 150 scores in autism high functional scale were selected as a sample by available sample method from all students who were access therapy and training in Tehran autism schools. From the 14 HFA،7 students in experimental and 7 in control grope were selected randomly. Social cognition developed program in 14 session (per session 2. 5houres) were taught in Tehran psychology clinic. For the assessment of emotional skills situation، Baron-Kohen emotion test was applied. The collected data were analyzed by advanced statistical method like repeated measures and analysis of variance. The results showed that all hypothesis of this research significantly were accepted. The results showed that social cognitive training program (SCT-A)، led to modifying and increasing the emotional skills and capability of HFA student in experimental group.
    Keywords: Social cognition, emotional skills, high functional autism